De politiek hangt mijn strot uit…

17 jaar heb ik aan politiek gedaan, ik wou de locale buurt helpen, opwaarderen, een florisant en bloeiend stadje uitbouwen. Ik dacht: ik ga er samen voor met iemand waar ik potentieel in zag. Maar ik heb mij grondig vergist… Persoonlijk werd ik zwaar “gepakt” destijds, door mijn werkgever, door mijn zogenaamde medestander, van wie ik dacht dat het zelfs een vriend was…

Twee maanden werd ik geschorst, ik, iemand die steeds mijn werk deed met “de klant” als eerste prioriteit, ik werd gestraft wegens “IMAGOSCHADE” …
Volgens mijn advocaten zou ik voor 99% de zaak winnen maar dat was naast de 50 betaalde juristen van mijn werkgever gerekend, die de statuten (waar ik gelijk zou in krijgen), op één jaar helemaal lieten herschrijven en iemand zo konden laten veroordelen in hun voordeel dan. Zoiets noemt de RVS … een precedent … Ik kon nog correctioneel gaan maar liet het voor wat het was…

Maar nog erger was de laffe houding van een man, wiens carrière ik mee opbouwde… Hij zag dat ik constant in de rug geschoten werd op mijn werk, hij zag dat mijn werkgever niet moest hebben van zijn kleur en dat ik het hard te verduren kreeg.

Ik gaf hem de pap in de mond: “haal mij hier weg”, neem me tijdelijk mee met jou naar Brussel. Dit zou mij geen financiële winst opleveren maar wel innerlijke rust. Zijn reactie was: ik moet mijn “pool” vergroten, dus een ander en nieuw kiespubliek aantrekken, daar ging het om, vrienden moest hij niet hebben, ik voelde mij gepakt, nog maar eens. – We zijn intussen evenveel jaar later en de vriend is nog steeds de “grote man” alleen, ik erger mij aan zijn beleid, datzelfde beleid waaraan ik hoopte te kunnen meewerken… Zijn stad is een ramp, hij kiest voor eigen zak, grote en dure projecten met zijn naam op, maar de essentie: een bloeiende stad met kansen voor de plaatselijke economie blijft, tot vandaag, dode letter… Zelf ben ik erover hoor, ik ben zowaar persoonlijk gelukkig, maar ik wou echt wel mensen verder helpen en zonder eigen zakken te vullen. Nu kies ik enkel nog voor katten, sorry mensen ik heb meer dan 50 jaar voor de mensheid gevochten, nu is het gedaan. Steek al jullie verkiezingen in … “Het zwarte gat”

Deel dit hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: