Gevoel voor tumor…

Eigenlijk kijk ik niet graag tv, madam kiest de programma’s en ik kijk er naast, droom of andere onnozelheden zoals Internet … Nieuws wou ik vroeger steeds zien maar daar word ik de laatste tijd depressief van, alles is negatief of met de bedoeling mensen te brainwashen. Gelukkig heb ik vandaag de luxe “uitgesteld te kijken” een echte vooruitgang. Even een rustig moment, meestal s’ochtends voor mij en dan kijk ik even wat er de dag voordien op tv was. Ik kijk vraag naar onnozelheden hoor, iets voor te lachen en ja zelfs de 500ste aflevering van #dekampioenen, waarom niet.

Voor iemand die nu drie en half jaar op overlevingsmodus zit, na prostaatkanker operatie, is #gevoelvoortumor ongetwijfeld een verademing op tv, tussen al de dagelijkse shit… Gelukkig is er nog #VRT of #Canvas waar het niveau iets hoger mag liggen, zonder aan stomme politiek te willen doen, het resultaat moet primeren voor mij.

Als ik dan toch een klein minpuntje , maar dan klein, mag aanhalen aan de makers van #gevoevoortumor, wel ik vind dat de verzorgers, dokters en ziekenhuizen soms wat negatiever gebracht worden dan de werkelijkheid. Mijn ervaringen met #Azdamiaan in #Oostende zijn vrij positief en nog steeds trouwens. De mensen daar hebben een gezonde manier waarop ze omgaan met patiënten. Ik vroeg eens hoe dat kwam aan iemand daar en die wist te vertellen dat alle personeel tijdens de opleiding verschillende keren zal worden ingepeperd dat klanten daar niet met hun goesting komen, maar ze genoodzaakt zijn daar te komen omdat ze ziek zijn. Hun houding binnen het ziekenhuis straalt deze gedachte uit en zij zijn steeds erg dienstbaar en gaan je nooit vanuit de hoogte behandelen. Dit in groot contrast met sommige andere ziekenhuizen waar je de indruk krijgt dat je mag tevreden zijn geholpen te worden door de hautaine personeelsleden en verzorgers. 

#dienstverlening is een gave en je hebt het of je hebt het niet, heb je het niet zoek dan een andere job (of ga in de politiek…).

Bedankt aan de makers van #gevoelvoortumor en de verzorgers en personeelsleden van ziekenhuizen die WEL op hun plaats zitten en geloof me, zij weten heel goed over wie ik het heb …

Deel dit hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: