Marketing & Sales

In 2015 studeerde ik af als Marketing & Sales Manager Consultant aan de Syntra West school in Roeselare. Ik deed dit ondanks mijn 55 jaar met de hoogste onderscheiding. De Voorzitter van de jury gaf me bij mijn mondeling eindwerk, voorafgaand aan schriftelijk boek ondermeer van 65 blz. en een prachtig eindwerk powerpoint een pluim die ik nooit meer zal vergeten…

Hij zei: Mr. Van Duyse mag ik u wat zeggen: van de ruim 200 eindwerken die ik hier al zag passeren gedurende mijn lessen is dit absoluut het beste wat ik ooit zag, proficiat!

Ik heb nooit iets gedaan met mijn kennis tenzij voor mijn persoonlijke visie en uitbouw van mijn kindje, de Non-profit organisatie Kattenadvies iVZW waar ik koos voor een lange termijn visie en hopelijk nog even kan mee doorgaan. Laat ons tenslotte niet vergeten dat ik eind 2014 geopereerd werd van prostaatkanker en even dacht … Dit kan het einde zijn. Sinds die dag (dat ik terug kwam), twee zaken: DANK AAN HET AZ DAMIAAN EN MIJN UROLOOG IN OOSTENDE en een tweede zaak: Ik ben elke dag dankbaar voor de zon die voor mij opkomt, mijn omgeving te mogen (her)ontdekken… Elke dag is een geschenk en meer hoeft niet, ik ben dankbaar…

In deze rubriek wil ik voortaan ondernemers gaan bekijken, dwz: ik hou van ondernemen hoewel ik uiteindelijk zelf moest kiezen destijds voor een (veilige) staatsstructuur. Ik heb bewondering voor mensen die DURVEN ondernemen en bijdragen aan onze samenleving! Je moet het maar doen, want echte ondernemers zijn 24 uur per dag bezig met hun zaak, zeker psychologisch moeten ze altijd draaien, het kopje erbij houden is topprioriteit  voor hen.

Het is dan ook uit respect dat ik voortaan ondernemers en hun onderneming zal doorlichten. Mijn doorlichting is puur persoonlijk en er komt geen enkele vergoeding aan te pas. Niemand hoeft zich geviseerd noch benadeeld te voelen, het is mijn recht in een vrije samenleving, mezelf een mening te vormen en dat doe ik voortaan hier. U kan mij persoonlijk aanspreken hierover maar ik hou mij het recht om gewoon niet te reageren, het is geen oordeel, het is mijn persoonlijke bevinding van uw zaak, uw bedrijf, uw onderneming. En onthou ik doe dit uit liefde voor ondernemingen en niet uit laster noch vervelende kritiek, positief samen bouwen aan onze toekomst is mijn uitgangspunt. Met genegen groet Raf Van Duyse.

Deel dit hier: