Steun onze Non-profit voor de huiskat

Sinds eind 2015 is onze iVZW Kattenadvies een feit. 10 jaar voorbereiding. Het begon allemaal in 2006 door Muiske, het katertje die me liet inzien dat ik verkeerd bezig was. 17 jaar politiek was misschien wel leerrijk maar de vele vijanden die men ongewild krijgt, de messteken, vaak ook uit onverwachte hoek, het eerste contact met Muiske stuurde naar een totaal nieuwe richting in mijn leven .

Vier jaar lang volgde ik liefst zes modules en talrijke andere bijkomende seminaries, meestal zo’n 300 tot 500 km van huis. In België waren er immers geen opleidingen kattengedrag. Mijn verlof ging buiten 1 week/jaar, allemaal naar studies. Alsof het nog niet voldoende was ging ik Marketing & Sales studeren en met succes. Eerste twee jaar haalde ik 94,5% en het bijkomende jaar werd ik Marketing & Sales Manager/Consultant met liefst 91,5% – Intussen werkte ik, onregelmatige uren, op de trein en met evenveel overgave naar mijn reizigers toe. Mijn werk werd echter in 37 jaar nooit door de NMBS leiding gewaardeerd, wel door de reiziger meen ik.

Ik heb heel hard moeten strijden om het einde van mijn spoorperiode af te sluiten, op een bepaald moment dacht ik eraan mij voor de trein te leggen. Ik was een rebel volgens mijn bazen, maar nooit heb ik mijn reizigers rebels behandeld, wel integendeel… Toen ik ooit een vrouw die net verkracht was, op de trein ontmoette ben ik onmiddellijk in actie gekomen. De vrouw werd in het eindstation, na een emotionele treinrit die ik haar aanbood ,in 1ste klasse en waar ik met aandacht naar haar verhaal kon luisteren, in Aalst goed opgevangen door ziekenwagen en politie. De twee blz. dank van de vrouw mocht ik achteraf van mijn baas gewoon even lezen met de nadrukkelijke woorden, GEEN KOPIES en je krijgt het niet in handen… Een beloning of een woord van dank was er amper.

Ik vergeef het hen, ik heb de NMBS losgelaten voor alles wat ze mij vanaf het eerste jaar misdaan hebben, hoe ze zorgden dat mijn gezin kapot ging, mijn vader/zoon relatie om zeep, mijn twee maanden onterechte schorsing . Ik vergeef iemand die ooit minister was hoe hij mij tot driemaal toe heeft verraden…  Ik dank iedereen voor de vele lessen die mij maakten tot wie ik nu ben, voor de kanker die ik mocht overwinnen, voor Oostende, voor mijn echte vrienden en uiteraard voor de katten in mijn leven.

Katten kunnen echt het verschil tussen leven en dood maken, geloof mij! Hun subtiele aanpak, er zijn voor jou wanneer nodig, een mens die alles wil controleren (vaak hondenmens), zal het nooit begrijpen, al hoewel… Wie met zijn gezicht veel tegen de muur gelopen heeft ontmoet misschien vroeg of laat een kat die zijn leven kan veranderen …

Raf (de katman)

STEUN KATTENADVIES VANDAAG ,
mijn oprechte dank, Raf (de katman)

Deel dit hier: