Petrus-stad

Stafke droomt al lang van een mooie stad genaamd “Petrus” stad… De stad heeft in zijn dromen momenteel alles op de verkeerde plaats en de inwoners zijn er niet gelukkig.
Zo heeft het huidige beleid niks anders gedaan dan geld verkwist volgens Stafke, hij zal het u eens nader uitleggen, wacht …

1. een nieuw administratief centrum werd gebouwd (wat intussen al te klein is)
2. een nieuwe brandweerkazerne
3. een nieuw politiebureau
4. het laatste nieuw project zal een bibliotheek worden

En alle gebouwen hebben zeer veel geld gekost aan de belastingbetaler van Petrus-stad.
Volgens Stafke zou het allemaal anders gekund hebben, ttz in zijn dromen toch hé..


  1. DEN BLEEK:  daar zou Stafke een kabelbaan bouwen. Met mooie cafetaria en vandaar kunnen de mensen de “Oudenberg” op, ze kunnen er bv in de mei-maand gaan bidden in de kapel. Terug naar beneden kunnen ze te voet en zo kunnen ze genieten van de vele bloeiende zaken richting station bv.
  2. HET HUIDIGE ZIEKENHUIS: Stafke meent dat het ziekenhuis op deze locatie (volledig ingesloten) geen enkele toekomst heeft. Stafke zou het dan ook verplaatsen richting “Denderoord” site. (8) Deze locatie heeft alle troeven om een moderne ziekenhuis entiteit te kunnen worden. Via regelmatige busverbinding station/centrum en Wallonië kan dit een prachtig ziekenhuis met veel uitbreidingsruimte worden. Helicopters kunnen zelfs op het nabije vliegveld landen enz.
    De vrij gekomen ruimte (huidig ziekenhuis) kan perfect dienst doen als rusthuis voorziening. De ouderen kunnen er comfortabel bezoek ontvangen en kunnen zelfs eens buiten (onder begeleiding of niet) de lokale handelaars bezoeken wat de economie ten goede komt.
  3. Het oude ocmw gebouw grotestraat is de unieke kans om er een bibliotheek in te herbergen, stel u voor: een boek lezen in de prachtige kapel (die nu staat te verloederen…
  4. Het enige gebouw waar alvast een goede optie werd gekozen momenteel is het OCMW, of de oude kliniek… Daar kunnen gerust de stadsdiensten bij, samenwerken moeten we immers stimuleren. Uiteraard kan ‘het geel gebouw’ aan het ziekenhuis ook (stads)diensten herbergen.
  5. Is de stations-site en ongetwijfeld DE belangrijkste van allen en nu een verwaarloosde buurt! Stafke ziet het helemaal anders dan wat anderen erover denken. De sporen moeten vanaf den “ezelsberg” tot de brug aan de Lessensestraat volledig “overkapt” worden, de sporen liggen dan verborgen en er is geen lelijk zicht meer wanneer men de stad binnenkomt, het visitekaartje trouwens. Vanaf de Oudenaardspoort rijdt men dan de (vroegere) brug op, want het is dan geen brug meer.. Boven op de vroegere brug kan je dan links parkeren (tot aan den Ezelsberg) en rechts is het station, althans voor autobussen, taxi’s en kiss & ride. De reizigers nemen dan de lift of trap naar de sporen onder de overkapping. Weg lelijke sporen en hallo nieuwe prachtige stationsbuurt !!!
  6. Op dit punt (6) is momenteel het stadsmagazijn gevestigd. Opnieuw een keuze uit het verleden maar hier zou perfect ook de brandweer kunnen bij gelokaliseerd worden, de twee kunnen vaak compatibel zijn naar werktuigen enz. Uiteraard moet de infrastructuur aangepakt worden.
  7. Tot slot is er de Oude Rijkswachtkazerne, een groot vraagteken waarom deze al jaren staat te verloederen in Petrus-stad … Hier kan de politie heen meent Stafke…

En wat dan met de gebouwen die er door het huidig beleid “nieuw gezet zijn met belastingsgeld? Wel men kan het huidige AC verkopen, politie bureau ook, zo worden de andere zaken gefinancierd en dus geen kosten voor de belastingbetaler.
Ook zou Stafke de winkelstraat aanpakken in overleg met de handelaars moet er meer te doen zijn tussen het station en de markt, de economie moet er floreren, nu is het een dooie boel… En een belangrijke vernieuwing (later) zou parking onder de vesten zijn met inrit ter hoogte van “Het (G)rood verzet richting De Roeve dus, dan naar links onder de grond parking onder de vesten zo ver men kan (met verdieping zelfs en lift ter hoogte café Kappelleke) , zo zal de hoogte ook al geen probleem meer zijn voor ouderen en in de ruimte kunnen ook garage verhuurd worden aan bewoners bv. Niet mogelijk zeggen sommigen want er zijn veel waterbronnen onder de grond. Zever zegt Stafke kijk naar het station van Halle, het ligt vlak naast het kanaal. Met de geboorde ronde betonpaal afsluiting diep in de grond kan er zelfs nooit schade zijn aan de woningen in de buurt. Gat boren beton erin en nieuwe paal er naast en daarna alle aarde ertussen weghalen, het kan met “goede wil” …

Zo nog even zeggen dat alles fictief is hé, mogelijke gelijkenissen zijn louter toeval !!!

Deel dit hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: