Waarom wonen mensen zo graag bij het water?

Dat vissers van weleer aan het water woonden, dat kan ik begrijpen, maar dat overheden mensen nu nog laten wonen langs rivieren en stromen, dat begrijp ik niet meer. Als we de ellende van de voorbije periode juli 2021 zien, dan kunnen we alleen maar met afgrijzen toezien, hoe mensen hebben en houden kwijtraakten, hoe medemensen stierven… Nochtans zou men in de loop der jaren slimmer moeten geworden zijn denk ik dan… De klimaatopwarming … Tussen dit en afzienbare tijd is het weer van dat. Gaan we weer afwachten tot het zover komt? Nu heeft iedereen “compassie” en zamelen mensen goederen in , sommige waaronder ikzelf geven liever een kleine financiële steun. Mocht iedereen dat doen, zouden we een stap verder komen dan het wegschenken van wat kleding (die we toch niet meer dragen, denk ik weer hé)

Maar wat nog beter zou zijn is dat de regering voortaan VISIE zou hebben op de toekomst, vraag ik al jaren, maar helaas “partij-politiek” is steeds gericht op … “eigen zak of zaak eerst” …

Wat dacht u heren en dames van paalwoningen in risicogebieden ? Of droom ik weer jaren vooruit ? Zoals meestal het geval is bij mij, maar helaas moet ik ‘cliché’ altijd en jammer genoeg … gelijk krijgen. Ik wil geen gelijk krijgen, ik wil dat iedereen veilig en gezond kan oud worden en een beetje genieten van de tijd die ons hier rest. Meer wil ik niet, echt niet. Ik zou kunnen eindigen met sterkte en medeleven aan de mensen in getroffen gebieden te wensen.Maar ook dat deden al veel belangrijker mensen dan ik: de koning en zijne koninklijke hoogheid Mathilde, de premier, de ministers, allemaal hingen ze daar al de “ramptoerist” uit, hadden ze een persoonlijke zak met geld mee, vraag ik mij dan af ? Pfff compassie is het ERGSTE wat een mens kan overkomen in zijn leven, geloof het maar!

Deel dit hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: